Vítáme
Vás v nově otevřené restauraci U Riegrů.


Připravované
pokrmy jsou zaměřeny na italskou kuchyni. Suroviny,


ze kterých
jídla připravujeme, jsou vždy čerstvé a kvalitní.


Jistě si
vyberete ze široké nabídky výborných jídel a nápojů.


Nabízíme
také výběr z českých i zahraničních vín, která si můžete vychutnat v
příjemném prostředí moderně a svěže zařízené restaurace.


 


 

       
Veškeré informace o alergenech jsou
k dispozici u obsluhy.

       
PŘEDKRMY

 

1) KREVETY NA
GRILU                                                      
169 Kč

  150g 3 kusy tygřích krevet pečených na
česneku s máslem

   podávané na grilované zelenině, bylinková
bageta    

 

2) 80g CARPACCIO
CON PARMIGGIANO                                 147 Kč

   marinované tenké plátky svíčkové
s olivami a hoblinkami

   parmezánu, podávané s italským pečivem     

 

3) 200g CAPRESSE
                                                            109 Kč

   mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej

 

 

 

 

 

       
POLÉVKY

 

10) 0,3l TOMATOVÁ
POLÉVKA S ČERSTVOU BAZALKOU          48 Kč

     podávaná s nočkem zakysané smetany a
pečivem

 

11) 0,3l KUŘECÍ VÝVAR                     48 Kč

    polévka s kuřecím masem, zeleninou,
kukuřicí a těstovinou 

12) 0,3lČESNEČKA                             39 Kč

     česká klasika                                                                   

       
 

       
PIZZA    300g - 40cm

 

20) MARGHERITA                                                            115Kč

     rajčatová omáčka, mozzarella, čerstvá
bazalka                                           

21) CAPRICCIOSA- ŠUNKOVÁ                                155 Kč

     rajčatová omáčka, šunka, žampióny,
mozzarella                                    

 

 

22) POSITANO -S TUŇÁKEM                                   165Kč

     tomaty, tuňák, cibule, kapary, mozzarella                                                

23) CON POLLO -S KUŘECÍM MASEM                         175Kč

     rajčatová omáčka, kuřecí
prsa, tomaty, brokolice,

    mozzarella, gorgonzola, parmezán                 

 

24) HAWAI                                                              165Kč

     rajčatová omáčka, šunka, ananas,
mozzarella                                             

25) PICCANTE DIAVOLA-PIKANTNÍ                        165Kč

     rajčatová omáčka, šunka, slanina,
feferonky, mozzarella,
gorgonzola                       

 

26) MESSICANA -SE SALÁMEM                              165Kč

     rajčatová omáčka, tomaty, salám, cibule,
chilli papričky, 
 vejce, mozzarella                      

 

27) GIOVANNI-S PARMSKOU ŠUNKOU                 178Kč

     rajčatová omáčka, parmská šunka,
mozzarella, parmazán,
čerstvá rukola                          

 

28) MARINARA -VEGETARIANA                          155Kč

     rajčatová omáčka, mozzarella, brokolice,
olivy, kapary,
sušená rajčata                         

 

29) QUATTRO FORMAGGI- ČTYŘI DRUHY SÝRŮ     165Kč

     gorgonzola, mozzarella, parmazán, cheddar,
smetana                                           

30) CARPACCIO-S HOVĚZÍ SVÍČKOVOU              199Kč

     rajčatová omáčka, plátky ze svíčkové,
slanina, smetana,

     mozzarella, olivy, rozmarýn, parmezán     

 

31) MELANRANE -S VEPŘOVOU PANENKOU               189Kč

     rajčatová omáčka, vepřová panenka,
slanina, česnek, 
 kapary, mozzarella, gorgonzola                    

 

32) PIZZA RIEGERSPECIÁL                                 191Kč

     rajčatová omáčka, tomaty, paprika, vepřová
panenka, kuřecí
  prsíčka, slanina, feferonka, olivy,
gorgonzola, mozzarella    

 

       
TĚSTOVINY- PASTA

( těstoviny,
které používáme, jsou čerstvé chlazené, váha jedné porce 150g)

 

 

50) SPAGHETTYPOMODORO                       135Kč

     pasta s drcenými rajčaty a čerstvou
bazalkou,
se sýrem mozzarella            

                   

51) SPAGHETTIALLA MILANESSE           155Kč

     pasta, restovaná kuřecí prsíčka
s tomatovou omáčkou,

     zjemněné smetanou se sýrem mozzarella   

 

52) SPAGHETTIAGLIO OLIO, PEPERONCINO       144Kč

     pasta s olivovým olejem, pancettou,
česnekem
a chilli papričkami        

                   

53) TAGLIATELLEALLA CHITARRA "MAFIOSI"      189Kč

     pasta, nudličky z hovězí svíčkové
v pikantní tomatové omáčce   

     zjemněné smetanou se sýrem gorgonzola   

 

54) TAGLIATELLE CON PESTO ALLA GENOVESE       155Kč

     pasta s cherry rajčátky, cuketou, olivami,
sušenými 
 rajčaty, bazalkovým pestem, parmezánem a
panenským
olivovým olejem                                       

 

55) FUSSILI ALLA MODENA                          175Kč

     pasta s kuřecím masem, listovým
špenátem, vlašskými ořechy,   

     česnekem, kapkou smetany, parmezán                                                                                

56) FUSSILI ALla SALMONE                            219Kč

     pasta s lososem, grilovanou cuketou,
cherry rajčaty, listovým

     špenátem, bazalkové pesto                  

 

57) LASAGNE ALLA BOLOGNESE                     189Kč

     lasagne prokládané masovým ragů zjemněné
smetanou,
 gratinované mozzarellou a sypané
parmezánem          

 

58) GNOCCHI SPINACI E POLLO               175Kč

     bramborové noky s krůtími kousky se
špenátem, sýrem 
 gorgonzola zjemněné smetanou                     

 


STEAKY Z JIŽNÍ
AMERIKY NA LÁVOVÉM GRILU


 


Diky specifickým přírodním podmínkám mají
země Jižní Ameriky  a subtropické části
USA ideální předpoklady pro chov hovězího dobytka. Proto jsou Brazílie,
Argentina, Uruguay či USA jedni z největších producentů hovězího masa na
světě. Nejznámější plemena chovaná v Argentině jsou- ABRDEEN ANGUS,
původem ze Skotska, HEREFORD. Dalším faktorem je to, že zvíře je poráženo
v mladém věku, max 1,5 až 2 roky


Všechny steaky podáváme ochucené mořskou solí a s bylinkovým
máslem


 


 

70) 200g BAL TIP  STEAK                    259Kč

     část hovězí kýty, marinované
v bylinkách   

      

71) 300g  BAL TIP STEAK                  319 Kč

     část hovězí kýty, marinované
v bylinkách   

      

72) 200g  RUMP STEAK              299Kč

  velmi šťavnatý steak ze zadní kýty,
marinovaný v pikantní

    směsi koření

 

73) 300g  RUMP STEAK               369Kč

     velmi šťavnatý steak ze zadní kýty,
marinovaný v pikantní

     směsi koření 

            

74) 200g  BIFTEK - FILET                                                  399 Kč

     (nejjemnější a nejkřehčí, zároveň
nejdražší) marinovaný
v bylinkách                                                                            

75) 300g  BIFTEK - FILET                                     479Kč

    (nejjemnější a nejkřehčí, zároveň
nejdražší) marinovaný 
 v bylinkách                                                                             

 

 

 

 

VYLAĎTE SI SVŮJ STEAK - OMÁČKY
K MASŮM A STEAKOVÉ DOPLŇKY

 

 

200) PEPŘOVÁ
OMÁČKA S KAPKOU WHISKY                     25Kč
                       

 

202) PIKANTNÍ OMÁČKA S CHILLI
PAPRIČKAMI
                        25 Kč

 

203) JOGURTOVO-BYLINKOVÁ
OMÁČKA S ROKFÓREM                  25 Kč

            

206) FAZOLOVÉ
LUSKY PEČENÉ NA SLANINĚ A ČESNEKU             45Kč                    

207) SÁZENÉ
VEJCE SE SLANINOU                                       29Kč      

208) 2ks  MÁSLOVÝ KUKUŘIČNÝ KLAS PŘIPRAVENÝ NA
GRILU                                                                  49 Kč                         

 


Vyberte si jak má být váš
steak propečený

·                    
p Raw (syrový) - nepečený. Kromě speciálních pokrmů, jako
je např. tatarský biftek, carpaccio, se steaky takto nepodávají.

·                    
Blue rare nebo very rare (velmi jemně propečený) - jenom krátce ošhlehnout nad plamenem.
Zvenku je opečen, avšak vevnitř zůstává krvavý.

·                    
Rare (jemně propečený, teplota středu
52°C)
- Z vnějšku je již
tmavě-hnědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.

·                    
Medium rare (středně propečený,
teplota středu 55°C)
- Z
vnějšku je tmavě-hnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází pomalu
do šedo-hnědé poblíž povrchu. Pokud zákazník neřekne jinak, budou mu takto připraveny
steaky v dobrých steakhousech.

·                    
Medium (teplota středu 60°C) - Úplný střed je stále růžový, ačkoliv
zbytek masa už je zcela propečen do šedo-hnědé barvy.

·                    
Medium well, (Medium well
done) (teplota středu 65°C)

- Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové. Šťavnatost se již
vytrácí.

·                    
Well done (teplota středu 71°C) - Maso je již zcela propečeno skrz naskrz.
Šťavnatost a jemnost masa se z větší části vytratila a maso vypadá suše a
gumově a také tak chutná. Po nakrájení lze předložit pejskovi (kočka se vám asi
vysměje) a zkusit štěstí znovu...
Pokud si takto propečený steak objednáte v lepších restauracích, pravděpodobně
se decentně pokusí Vám tuto volbu rozmluvit (v některých "steak
housech" v USA je dokonce přímo odmítnou udělat) a případně nabídnout něco
jiného.


 


 


ÚPRAVA STEAKŮ


 


 





       
MASA A SPECIALITY

 

80) 300g CELÁ
VEPŘOVÁ PANENKA MARINOVANÁ                      279Kč

     V PEPŘOVÉM KOŘENÍ

     s bylinkovým máslem podávaná na grilované zelenině                                      


81) 200g MEDAILONKY Z VEPŘOVÉ PANENKY              249Kč

     NA BYLINKÁCH    

     podávané na restovaných žampiónech a
pórku, na bílém víně  
 s kapkou čerstvé smetany             

 

82) 200g PLNĚNÁ
VEPŘOVÁ PANENKA S MOZZARELLOU                219Kč

     A SUŠENÝMI RAJČATY

     podávaná na pikantním zelném salátu
s dijonskou hořčicí

            

                                 

84) 200g KRŮTÍ
STEAK MARINOVANÝ V BYLINKÁCH            229 Kč

     ZAPEČENÝ SE ZELENÝM CHŘESTEM 

 podávaný na restované zelenině s bylinkami                                         

 

85) 200g OBŘÍ
PIKANTNÍ ŠPÍZ SE ZELENINOU                         249 Kč

     krutí prsa, vepřová panenka, hovězí
svíčková, slanina, paprika,

     cibule, podáváme s pikantním zelným
salátem                                                                               


86) 200g PLNĚNÉ
KUŘECÍ PRSÍČKO S CHEDDAREM                        199 Kč

     ZABALENÉ V PARMSKÉ ŠUNCE

     podávané na blanšírovaném listovém špenátu
s grilovanými
cherry rajčátky                        

 

87) 170g PŘÍRODNÍ KUŘECÍ PRSÍČKO NA BYLINKÁCH         189 Kč

     podávané s restovanou baby karotkou a
brokolicí                                         


88) 200gTATARSKÝ BIFTEK                                                 399 Kč

     podávaný s čerstvou a nakládanou
zeleninou a topinkami             

 

89) 150g AMERICKÝ BURGER                                                229 Kč       

     (z kvalitního delikátně ochuceného
mletého hovězího masa)

     PIKANTNÍ HAMBURGER SE ZELENÝM PEPŘEM

     V BULCE BRIOCHE, hovězí maso,
grilovaná slanina, 
 ledový salát, rajče, cibule, pikantní dip

 

K burgeru
podáváme hranolky a pikantní zelný salát  

 

            

90) 600g COSTOLOTTE
ITALIANO PEČENÁ                                269 Kč

VEPŘOVÁ ŽEBRA    

     pečená žebra s pikantní omáčkou a
zelným salátem, křen,
hořčice, čerstvý chléb                       

 

RYBY

 

96) 200g FILET Z
LOSOSA PEČENÝ NA BYLINKÁCH                      288 Kč

     s bylinkovým máslem podávaný na
dvoubarevné karotce a cherry 
rajčátky     

                   

97) 200g FILET
Z LOSOSA NA BYLINKÁCH                                289 Kč

    s bylinkovým máslem podávaný na ZELENÉ
ČOČCE s grilovanými

    cherry rajčaty s bazalkovým pestem               

 

 

       
 

       
DĚTSKÁ JÍDLA

 

100) 100g
Špagety s rajčatovou omáčkou a mozzarellou                  
88 Kč

 

101) 100g
Přírodní kuřecí plátek se zeleninou a bramborami              99 Kč

 

102) Malá pizza MARGHERITA                                              78 Kč

      pizza s rajčatovou omáčkou,
mozzarellou a čerstvou bazalkou                          


103) Malá pizza HAWAI                                                      89 Kč

      pizza s rajčatovou omáčkou, šunkou,
ananasem a mozzarellou                           


SALÁTY

 

110) 200g
CAPRESSE                                                          109 Kč

      mozzarella, rajčata, bazalka, olivový
olej                                                

111) 250g CAESAR                                                           159 Kč

     římský a ledový salát s pikantním dresinkem, grilovaným

     kuřecím masem(100g), krutony a parmezánem

 

112) 250g SALÁT
S GRILOVANÝM CAMEMBERTEM                     
209Kč

      A HOVĚZÍMI ŠPIČKAMI (100g)

     ledový salát, paprika, rajče, okurka, marinovanými hovězími

     špičkami a grilovaným  camembertem s bylinkovou bagetou                                          

 

113) 250g SALÁT S GRILOVANÝM LOSOSEM A
ITALSKOU                                                      199Kč

     SLANINOU (100g)

     
grilovaný losos na salátu ( rajče, paprika, okurka, ledový salát)

   s bylinkovou bagetou    

 

114) 350g ŘECKÝ SALÁT S FETA SÝREM                                    105 Kč

      
rajčata s okurkou, paprikou, červenou cibulí, řeckými olivami   

  podávané na křehkém salátu s řeckým sýrem     

 

115) 200g MALÝ SALÁT                                                   69 Kč

     křehký salát s okurkou, rajčaty, paprikou ochucený octem

     balsamico a olivovým olejem                 


PŘÍLOHY

 

300) 150g Belgickésteakové hranolky              44Kč

301) 250g Pečená
celá brambora s bylinkovým dipem                      49Kč

302) 200gRestované brambory na slanině, česneku             49Kč

 a cibulce s rozmarýnem          

303) 200g Vařenémini brambůrky se slupkou                      44Kč

305) 300gGrilovaná zelenina                                                129 Kč

   (cuketa, lilek, paprika, cherry rajče, žampión, chřest)                   

 

 

PIZZA CHLÉB 300g

 

310)
S rozmarýnem a česnekem                                              59Kč

311) S parmazánem, česnekem, sušenými rajčaty, čerstvým              89 Kč

      pepřem a olivovým olejem      

 

NĚCO K VÍNU

 

406) Nakládané
olivy v česneku a bazalce  80g                             49 Kč

407) Pražené solené mandle  50g                         69Kč

 

DEZERTY

                                                     

401) HORKÉ VIŠNĚ
S VANILKOVOU ZMRZLINOU                       99 Kč

402) ITALSKÉ TIRAMISU                                                     79 Kč

      tradiční Italský dezert s mascarpone                                 

403) PANNA COTTA                                                           65 Kč   

      domácí smetanový dezert s pravou vanilkou                          

404) DOMÁCÍ DORTY DLE DENNÍ NABÍDKY                               69 Kč

405) ZMRZLINA DLE NABÍDKY CENA ZA 1 KOPEČEK                     35 Kč

 

 


 


 


Jídla
pro Vás připravil tým kucha
řů


 pod vedením šéfkuchaře

                                                        Milana Košťáka a Miloše Kazdy