Vítáme
Vás v nově otevřené restauraci U Riegrů.
Vás v nově otevřené restauraci U Riegrů.
Připravované
pokrmy jsou zaměřeny na italskou kuchyni. Suroviny,
ze kterých
jídla připravujeme, jsou vždy čerstvé a kvalitní.
Jistě si
vyberete ze široké nabídky výborných jídel a nápojů.
Nabízíme
také výběr z českých i zahraničních vín, která si můžete vychutnat v
příjemném prostředí moderně a svěže zařízené restaurace.
Veškeré informace o alergenech jsou
k dispozici u obsluhy.
PŘEDKRMY
1) KREVETY NA
GRILU 169 Kč
150g 3 kusy tygřích krevet pečených na
česneku s máslem
podávané na grilované zelenině, bylinková
bageta
2) 80g CARPACCIO
CON PARMIGGIANO 147 Kč
marinované tenké plátky svíčkové
s olivami a hoblinkami
parmezánu, podávané s italským pečivem
3) 200g CAPRESSE
109 Kč
mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej
POLÉVKY
10) 0,3l TOMATOVÁ
POLÉVKA S ČERSTVOU BAZALKOU 48 Kč
podávaná s nočkem zakysané smetany a
pečivem
11) 0,3l KUŘECÍ VÝVAR 48 Kč
polévka s kuřecím masem, zeleninou,
kukuřicí a těstovinou
12) 0,3lČESNEČKA 39 Kč
česká klasika
PIZZA 300g - 40cm
20) MARGHERITA 115Kč
rajčatová omáčka, mozzarella, čerstvá
bazalka
21) CAPRICCIOSA- ŠUNKOVÁ 155 Kč
rajčatová omáčka, šunka, žampióny,
mozzarella
22) POSITANO -S TUŇÁKEM 165Kč
tomaty, tuňák, cibule, kapary, mozzarella
23) CON POLLO -S KUŘECÍM MASEM 175Kč
rajčatová omáčka, kuřecí
prsa, tomaty, brokolice,
mozzarella, gorgonzola, parmezán
24) HAWAI 165Kč
rajčatová omáčka, šunka, ananas,
mozzarella
25) PICCANTE DIAVOLA-PIKANTNÍ 165Kč
rajčatová omáčka, šunka, slanina,
feferonky, mozzarella, gorgonzola
26) MESSICANA -SE SALÁMEM 165Kč
rajčatová omáčka, tomaty, salám, cibule,
chilli papričky, vejce, mozzarella
27) GIOVANNI-S PARMSKOU ŠUNKOU 178Kč
rajčatová omáčka, parmská šunka,
mozzarella, parmazán, čerstvá rukola
28) MARINARA -VEGETARIANA 155Kč
rajčatová omáčka, mozzarella, brokolice,
olivy, kapary, sušená rajčata
29) QUATTRO FORMAGGI- ČTYŘI DRUHY SÝRŮ 165Kč
gorgonzola, mozzarella, parmazán, cheddar,
smetana
30) CARPACCIO-S HOVĚZÍ SVÍČKOVOU 199Kč
rajčatová omáčka, plátky ze svíčkové,
slanina, smetana,
mozzarella, olivy, rozmarýn, parmezán
31) MELANRANE -S VEPŘOVOU PANENKOU 189Kč
rajčatová omáčka, vepřová panenka,
slanina, česnek, kapary, mozzarella, gorgonzola
32) PIZZA RIEGERSPECIÁL 191Kč
rajčatová omáčka, tomaty, paprika, vepřová
panenka, kuřecí prsíčka, slanina, feferonka, olivy,
gorgonzola, mozzarella
TĚSTOVINY- PASTA
( těstoviny,
které používáme, jsou čerstvé chlazené, váha jedné porce 150g)
50) SPAGHETTYPOMODORO 135Kč
pasta s drcenými rajčaty a čerstvou
bazalkou, se sýrem mozzarella
51) SPAGHETTIALLA MILANESSE 155Kč
pasta, restovaná kuřecí prsíčka
s tomatovou omáčkou,
zjemněné smetanou se sýrem mozzarella
52) SPAGHETTIAGLIO OLIO, PEPERONCINO 144Kč
pasta s olivovým olejem, pancettou,
česnekem a chilli papričkami
53) TAGLIATELLEALLA CHITARRA "MAFIOSI" 189Kč
pasta, nudličky z hovězí svíčkové
v pikantní tomatové omáčce
zjemněné smetanou se sýrem gorgonzola
54) TAGLIATELLE CON PESTO ALLA GENOVESE 155Kč
pasta s cherry rajčátky, cuketou, olivami,
sušenými rajčaty, bazalkovým pestem, parmezánem a
panenským olivovým olejem
55) FUSSILI ALLA MODENA 175Kč
pasta s kuřecím masem, listovým
špenátem, vlašskými ořechy,
česnekem, kapkou smetany, parmezán
56) FUSSILI ALla SALMONE 219Kč
pasta s lososem, grilovanou cuketou,
cherry rajčaty, listovým
špenátem, bazalkové pesto
57) LASAGNE ALLA BOLOGNESE 189Kč
lasagne prokládané masovým ragů zjemněné
smetanou, gratinované mozzarellou a sypané
parmezánem
58) GNOCCHI SPINACI E POLLO 175Kč
bramborové noky s krůtími kousky se
špenátem, sýrem gorgonzola zjemněné smetanou
STEAKY Z JIŽNÍ
AMERIKY NA LÁVOVÉM GRILU
Diky specifickým přírodním podmínkám mají
země Jižní Ameriky a subtropické části
USA ideální předpoklady pro chov hovězího dobytka. Proto jsou Brazílie,
Argentina, Uruguay či USA jedni z největších producentů hovězího masa na
světě. Nejznámější plemena chovaná v Argentině jsou- ABRDEEN ANGUS,
původem ze Skotska, HEREFORD. Dalším faktorem je to, že zvíře je poráženo
v mladém věku, max 1,5 až 2 roky
Všechny steaky podáváme ochucené mořskou solí a s bylinkovým
máslem
70) 200g BAL TIP STEAK 259Kč
část hovězí kýty, marinované
v bylinkách
71) 300g BAL TIP STEAK 319 Kč
část hovězí kýty, marinované
v bylinkách
72) 200g RUMP STEAK 299Kč
velmi šťavnatý steak ze zadní kýty,
marinovaný v pikantní
směsi koření
73) 300g RUMP STEAK 369Kč
velmi šťavnatý steak ze zadní kýty,
marinovaný v pikantní
směsi koření
74) 200g BIFTEK - FILET 399 Kč
(nejjemnější a nejkřehčí, zároveň
nejdražší) marinovaný v bylinkách
75) 300g BIFTEK - FILET 479Kč
(nejjemnější a nejkřehčí, zároveň
nejdražší) marinovaný v bylinkách
VYLAĎTE SI SVŮJ STEAK - OMÁČKY
K MASŮM A STEAKOVÉ DOPLŇKY
200) PEPŘOVÁ
OMÁČKA S KAPKOU WHISKY 25Kč
202) PIKANTNÍ OMÁČKA S CHILLI
PAPRIČKAMI 25 Kč
203) JOGURTOVO-BYLINKOVÁ
OMÁČKA S ROKFÓREM 25 Kč
206) FAZOLOVÉ
LUSKY PEČENÉ NA SLANINĚ A ČESNEKU 45Kč
207) SÁZENÉ
VEJCE SE SLANINOU 29Kč
208) 2ks MÁSLOVÝ KUKUŘIČNÝ KLAS PŘIPRAVENÝ NA
GRILU 49 Kč
Vyberte si jak má být váš
steak propečený
·
p Raw (syrový) - nepečený. Kromě speciálních pokrmů, jako
je např. tatarský biftek, carpaccio, se steaky takto nepodávají.
·
Blue rare nebo very rare (velmi jemně propečený) - jenom krátce ošhlehnout nad plamenem.
Zvenku je opečen, avšak vevnitř zůstává krvavý.
·
Rare (jemně propečený, teplota středu
52°C) - Z vnějšku je již
tmavě-hnědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.
·
Medium rare (středně propečený,
teplota středu 55°C) - Z
vnějšku je tmavě-hnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází pomalu
do šedo-hnědé poblíž povrchu. Pokud zákazník neřekne jinak, budou mu takto připraveny
steaky v dobrých steakhousech.
·
Medium (teplota středu 60°C) - Úplný střed je stále růžový, ačkoliv
zbytek masa už je zcela propečen do šedo-hnědé barvy.
·
Medium well, (Medium well
done) (teplota středu 65°C)
- Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové. Šťavnatost se již
vytrácí.
·
Well done (teplota středu 71°C) - Maso je již zcela propečeno skrz naskrz.
Šťavnatost a jemnost masa se z větší části vytratila a maso vypadá suše a
gumově a také tak chutná. Po nakrájení lze předložit pejskovi (kočka se vám asi
vysměje) a zkusit štěstí znovu...
Pokud si takto propečený steak objednáte v lepších restauracích, pravděpodobně
se decentně pokusí Vám tuto volbu rozmluvit (v některých "steak
housech" v USA je dokonce přímo odmítnou udělat) a případně nabídnout něco
jiného.
ÚPRAVA STEAKŮ
MASA A SPECIALITY
80) 300g CELÁ
VEPŘOVÁ PANENKA MARINOVANÁ 279Kč
V PEPŘOVÉM KOŘENÍ
s bylinkovým máslem podávaná na grilované zelenině
81) 200g MEDAILONKY Z VEPŘOVÉ PANENKY 249Kč
NA BYLINKÁCH
podávané na restovaných žampiónech a
pórku, na bílém víně s kapkou čerstvé smetany
82) 200g PLNĚNÁ
VEPŘOVÁ PANENKA S MOZZARELLOU 219Kč
A SUŠENÝMI RAJČATY
podávaná na pikantním zelném salátu
s dijonskou hořčicí
84) 200g KRŮTÍ
STEAK MARINOVANÝ V BYLINKÁCH 229 Kč
ZAPEČENÝ SE ZELENÝM CHŘESTEM
podávaný na restované zelenině s bylinkami
85) 200g OBŘÍ
PIKANTNÍ ŠPÍZ SE ZELENINOU 249 Kč
krutí prsa, vepřová panenka, hovězí
svíčková, slanina, paprika,
cibule, podáváme s pikantním zelným
salátem
86) 200g PLNĚNÉ
KUŘECÍ PRSÍČKO S CHEDDAREM 199 Kč
ZABALENÉ V PARMSKÉ ŠUNCE
podávané na blanšírovaném listovém špenátu
s grilovanými cherry rajčátky
87) 170g PŘÍRODNÍ KUŘECÍ PRSÍČKO NA BYLINKÁCH 189 Kč
podávané s restovanou baby karotkou a
brokolicí
88) 200gTATARSKÝ BIFTEK 399 Kč
podávaný s čerstvou a nakládanou
zeleninou a topinkami
89) 150g AMERICKÝ BURGER 229 Kč
(z kvalitního delikátně ochuceného
mletého hovězího masa)
PIKANTNÍ HAMBURGER SE ZELENÝM PEPŘEM
V BULCE BRIOCHE, hovězí maso,
grilovaná slanina, ledový salát, rajče, cibule, pikantní dip
K burgeru
podáváme hranolky a pikantní zelný salát
90) 600g COSTOLOTTE
ITALIANO PEČENÁ 269 Kč
VEPŘOVÁ ŽEBRA
pečená žebra s pikantní omáčkou a
zelným salátem, křen, hořčice, čerstvý chléb
RYBY
96) 200g FILET Z
LOSOSA PEČENÝ NA BYLINKÁCH 288 Kč
s bylinkovým máslem podávaný na
dvoubarevné karotce a cherry rajčátky
97) 200g FILET
Z LOSOSA NA BYLINKÁCH 289 Kč
s bylinkovým máslem podávaný na ZELENÉ
ČOČCE s grilovanými
cherry rajčaty s bazalkovým pestem
DĚTSKÁ JÍDLA
100) 100g
Špagety s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
88 Kč
101) 100g
Přírodní kuřecí plátek se zeleninou a bramborami 99 Kč
102) Malá pizza MARGHERITA 78 Kč
pizza s rajčatovou omáčkou,
mozzarellou a čerstvou bazalkou
103) Malá pizza HAWAI 89 Kč
pizza s rajčatovou omáčkou, šunkou,
ananasem a mozzarellou
SALÁTY
110) 200g
CAPRESSE 109 Kč
mozzarella, rajčata, bazalka, olivový
olej
111) 250g CAESAR 159 Kč
římský a ledový salát s pikantním dresinkem, grilovaným
kuřecím masem(100g), krutony a parmezánem
112) 250g SALÁT
S GRILOVANÝM CAMEMBERTEM 209Kč
A HOVĚZÍMI ŠPIČKAMI (100g)
ledový salát, paprika, rajče, okurka, marinovanými hovězími
špičkami a grilovaným camembertem s bylinkovou bagetou
113) 250g SALÁT S GRILOVANÝM LOSOSEM A
ITALSKOU 199Kč
SLANINOU (100g)
grilovaný losos na salátu ( rajče, paprika, okurka, ledový salát)
s bylinkovou bagetou
114) 350g ŘECKÝ SALÁT S FETA SÝREM 105 Kč
rajčata s okurkou, paprikou, červenou cibulí, řeckými olivami
podávané na křehkém salátu s řeckým sýrem
115) 200g MALÝ SALÁT 69 Kč
křehký salát s okurkou, rajčaty, paprikou ochucený octem
balsamico a olivovým olejem
PŘÍLOHY
300) 150g Belgickésteakové hranolky 44Kč
301) 250g Pečená
celá brambora s bylinkovým dipem 49Kč
302) 200gRestované brambory na slanině, česneku 49Kč
a cibulce s rozmarýnem
303) 200g Vařenémini brambůrky se slupkou 44Kč
305) 300gGrilovaná zelenina 129 Kč
(cuketa, lilek, paprika, cherry rajče, žampión, chřest)
PIZZA CHLÉB 300g
310)
S rozmarýnem a česnekem 59Kč
311) S parmazánem, česnekem, sušenými rajčaty, čerstvým 89 Kč
pepřem a olivovým olejem
NĚCO K VÍNU
406) Nakládané
olivy v česneku a bazalce 80g 49 Kč
407) Pražené solené mandle 50g 69Kč
DEZERTY
401) HORKÉ VIŠNĚ
S VANILKOVOU ZMRZLINOU 99 Kč
402) ITALSKÉ TIRAMISU 79 Kč
tradiční Italský dezert s mascarpone
403) PANNA COTTA 65 Kč
domácí smetanový dezert s pravou vanilkou
404) DOMÁCÍ DORTY DLE DENNÍ NABÍDKY 69 Kč
405) ZMRZLINA DLE NABÍDKY CENA ZA 1 KOPEČEK 35 Kč
Jídla
pro Vás připravil tým kuchařů
pod vedením šéfkuchaře
Milana Košťáka a Miloše Kazdy